top of page

Warzymy PIWO

- oferta dla grup

Specjalnie dla miłośników dobrego kraftowego piwa zapraszam na weekendowe spotkanie i wspólne warzenie piwa. Zaproś tych przyjaciół którzy ucieszą się z takiego wspólnego czasu.


W ciągu 2 dni będzie czas na degustacje już dojrzałego piwa, dyskusje i dobre jedzenie.


Najważniejsze jednak to wspólne działanie i wykonanie 3 kluczowych etapów:

Warzenie piwa, chmielenie i rozpoczęcie fermentacji

2.png

Przygotowanie do cichej fermentacji

... a może i chmielenia na zimo? ;)

Butelkowanie

W trakcie tego weekendu:

  • Wymyślisz piwo, które wspólnie uwarzymy.

  • Zobaczysz jak zbudować zautomatyzowany kocioł zacierno-warzelny.

  • Zrobisz notatki i zapytasz o wszystko co pomoże Ci samemu rozpocząć przygodę z domowym browarem.

Cena: 750 zł / osoba

Cena zawiera 2 noclegi (pokoje 2 osobowe), wyżywienie oraz lokalne piwo do degustacji. Zabierzesz do domu piwo - skrzynkę rozdzielimy wśród uczestników.

Uwaga! ryzykujesz na własną odpowiedzialność:

warzenie piwa może Cię wciągnąć na dobre :)

Program:

Piątek

  • przyjazd i zakwaterowanie w strumykach

  • wspólna kolacja i degustacja piwa

Sobota

  • wspólne śniadanie

  • warzenie piwa (decyzja o gatunku, śrutowanie słodu, ustalanie zacierania)

  • obiad i degustacja piwa

  • proces chmielenia

  • kolacja / ognisko

  • przygotowanie do fermentacji

Niedziela

  • wspólne śniadanie

  • przygotowanie do cichej fermentacji (wcześniejszy nastaw)

  • butelkowanie warki (wcześniejszy nastaw)

  • zakończenie wspólnym obiadem ok. godziny 14

mw-browar.JPG

Zapisy i szczegółowe informacje:

michal@strumyki.pl

603 154 119

O mnie:

Najbardziej uwielbiam te wszystkie rzeczy, które można samemu wykonać.
W pewnym momencie z ciekawości i z przekorności do koncernowego piwa postanowiłem spróbować. No i poszło :)

Od 8 lat warzę piwo… dosłownie i w przenośni :).
Zaczynałem od prostego brewkitu, a skończyłem na własnej konstrukcji kotła zacierno-warzelnego z którego korzystam do dziś. Obecnie preferuję polskie odmiany chmielu i często eksperymentuję z mieszankami słodów.

Piwo zawsze jest dostępne dla gości Strumyków, miejsca gdzie mieszkam, współprowadzę i gdzie zapraszam Was na to spotkanie.

Michał Wizental

Strumyki

Kurnatowice 58, 64-420 Kwilcz

tel. 609 729 969, 603 154 119

© Strumyki 2025

bottom of page